Cynthia de Jager nieuwe voorzitter Topsport Gelderland

,

Cynthia de Jager is de nieuwe voorzitter van Topsport Gelderland. Zij volgt Onno Bieleman op, die Topsport Gelderland als voorzitter in de afgelopen zeven jaar bestuurlijk en inhoudelijk enorm vooruit heeft geholpen. De Jager is al vier jaar bestuurslid en vanuit haar achtergrond in zowel de sport als het bedrijfsleven de perfecte kandidaat voor deze positie. Het team en bestuur zijn er trots op dat zij deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen en kijken er naar uit om ook in deze rol met De Jager verder te werken. Bieleman blijft nog aan als bestuurslid, maar zal later dit jaar ook als bestuurder terugtreden.

De Jager heeft ruim twintig jaar ervaring in internationale organisaties als verandermanager, transformatie expert & leidinggevende en meer dan dertig jaar ervaring in de sport als zwemmer, coach, trainer, bestuurslid en veranderexpert voor sportorganisaties. Met haar bedrijf Cvolution heeft zij de afgelopen jaren expertise ontwikkeld in het bouwen van psychologisch veilige werkomgevingen, high performance teams en interculturele samenwerkingen in zowel complexe sport- als internationale omgevingen.

“Nadat ik met trots de afgelopen vier jaar de rol van bestuurslid heb mogen vervullen bij Topsport Gelderland, ben ik nu erg blij de stap te maken naar de rol van voorzitter van het bestuur”, aldus De Jager. “Topsport Gelderland is een zeer sterke pijler in het Gelders sportlandschap en heeft een belangrijke rol in het begeleiden van jonge sporttalenten naar mooie prestaties in een veilige omgeving. Met veel plezier en toewijding wil ik de komende periode dan ook mijn verantwoordelijkheid nemen om daar nog meer een bijdrage aan te kunnen leveren. Ik wil de organisatie danken voor het vertrouwen en mijn voorganger Onno Bieleman bedanken voor de ijzersterke voorbeeldrol die hij de afgelopen bestuursjaren heeft gespeeld.”

Na zeven jaar doet Bieleman (foto onder) dus een stap terug, om later in het jaar afscheid te nemen. “De droom van een kind, wordt de ambitie van een talent. De missie van de topsporter, wordt de inspiratie voor velen. Ieder kind mag dromen, ieder kind mag starten aan die weg. En wij moeten zorgen dat die veilig is en met plezier wordt afgelegd”, vat Bieleman de rol van Topsport Gelderland samen. “Gelderland laat al jaren zien dat het sport en bewegen serieus neemt. Met Topsport Gelderland staan we voor inspirerende topsport, een brede en veilige talentontwikkeling en een open inclusieve sport voor ieder kind dat wil leren bewegen. Dat ik daar ruim zeven jaar lang aan mocht bijdragen is een eer geweest. Ik dank alle partners in het netwerk en mijn collega’s voor de fijne samenwerking. Met groot genoegen draag ik nu het voorzitterschap over aan Cynthia.”