Coaches leren sporters eigen ontwikkeling te regisseren

,

Hoe maak je de sporter regisseur van zijn of haar eigen ontwikkeling? Dat was de vraag waarop Achterhoekse trainers, coaches en docenten woensdagavond antwoord kregen in Doetinchem. Op het Graafschap College werd namelijk de eerste van twee bijeenkomsten georganiseerd over ZIP coaching. Specialist Wietske Idema gaf, met hulp van Gijs van Helvoort, een training aan de negen deelnemers. Het was de eerste bijeenkomst die door Achterhoek Younited, in samenwerking met Topsport Gelderland, georganiseerd werd.

Met de negen aanwezigen werd het aantal gewenste deelnemers gehaald en zij reageerden positief op de training. “Het was een geslaagde workshop die goed werd ontvangen”, was na afloop de conclusie. Op deze eerste avond werd ZIPcoach aan hen geïntroduceerd. Tijdens de tweede avond, op woensdag 22 november, gaan de deelnemers ook verder in de praktijk aan de slag met ZIPcoach. Het doel is om trainers en coaches in de Achterhoek kennis te geven over het onderwerp en het door hen ook in de praktijk te laten brengen bij het begeleiden van hun sporters.

Binnenkort gaat ZIPcoach ook in de rest van Gelderland on tour, op initiatief van Topsport Gelderland. Achterhoek Younited streeft er daarnaast naar om één tot twee keer per jaar bijeenkomsten te organiseren voor trainers/coaches, waarbij diverse thema’s aangeboden worden.