Ambitieus Achterhoek Younited gelanceerd

,

Op het Graafschap College in Doetinchem is afgelopen vrijdag de kick-off geweest van Achterhoek Younited. Daarbij was Topsport Gelderland ook aanwezig. Wij slaan namelijk de handen ineen met het vooruitstrevende platform. “Achterhoek Younited is een vooruitstrevend steunpunt, als het gaat om de begeleiding van talentvolle sporters in hun regio”, zo zegt Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer. “Achterhoek Younited en Topsport Gelderland hebben dezelfde ambities.”

Namens Topsport Gelderland was Kramer samen met sportmanager Geeke Barmentloo aanwezig bij de kick-off, waarbij ze een kijkje gaven in de keuken van Topsport Gelderland. “Wij willen bij Achterhoek Younited bijdragen in de ontwikkeling en uitvoering van de sportgenerieke thema’s. Bij de kick off hebben we daarbij laten zien op welke manier wij met regionale sporttalenten werken en op welke manier wij hen begeleiden bij het werken aan de door sporters zelf gestelde doelen.”

Naast de ondersteuning van jongeren met talent voor sport, biedt Achterhoek Younited ook nog meer kansen. Bijvoorbeeld voor de breedtesport. Kramer: “Met deze samenwerking kunnen wij de kennis die we hebben, als het gaat om de begeleiding van topsporters en sporttalenten, via Achterhoek Younited delen met een bredere doelgroep. Want goede begeleiding en goed leren bewegen, is van belang voor alle kinderen.”

Samenwerkingen
Achterhoek Younited wil aan talentvolle jeugd kansen bieden door krachten te bundelen. Daarbij is het de bedoeling om de Achterhoek te positioneren als de meest optimale ontwikkelingsomgeving voor de jeugd, waarbij talent ten allen tijde centraal staat. Er wordt gestreefd naar een optimale samenwerking met het onderwijs om te komen tot een gezamenlijk onderwijs- en sportprogramma. Naast het onderwijs en sportverenigingen zijn bedrijven, sportorganisaties en overheden belangrijke partners om dit te realiseren. In samenwerking met Topsport Gelderland zorgt Achterhoek Younited door clustering voor een goede de sporttak-overstijgende ondersteuning.

Klik hier en bekijk ook de website van Achterhoek Younited voor meer informatie.

Foto: Gudo Kramer bij de kick off van Achterhoek Younited.