Clinic op school in aanloop naar Stevensloop

In Nijmegen wordt komende zondag 19 maart de Stevensloop georganiseerd. Met het oog op dat grote evenement gaf Levi Vloet deze week namens Toppers Bij Jou Op School een clinic op het Montessori College in Nijmegen. Dat deed hij aan kinderen van voortgezet onderwijs scholen uit diezelfde stad. Vloet is zelf paralympisch atleet en richt zich op het sprinten. Lopend met een blade komt hij uit in de T44-klasse.

De sporters van Toppers Bij Jou Op School, een project van Topsport Gelderland, worden dus breed ingezet. Ze bezoeken niet alleen scholen op basis van het reguliere project, maar zijn ook inzetbaar in aanloop naar een evenement. Alles met als doel om kinderen te inspireren en hen ook aan het sporten te krijgen of houden.

Er worden door het jaar heen inmiddels heel wat presentaties en clinics gegeven door de sporters die aan het project verbonden zijn. Zo gaf zwemster Chelsea Merfol vorige week nog presentaties en clinics aan meerdere klassen van OBS Sprengerpark in Apeldoorn (foto boven).