Webinar puberbrein voor ouders op 30 juni

,

Het is natuurlijk erg fijn wanneer je kind aan sport doet en hier ook nog eens goed in is. Op hoog niveau sporten heeft veel positieve kanten en het is een mooie kans om je als persoon op verschillende vlakken te ontwikkelen. Maar ook kan het soms best ingewikkeld zijn. Voor het (puberende) kind, want die moet er vaak veel voor doen en laten, veel verschillende ballen omhoog houden. Maar ook de (soms) lastige rol van ouders verdient aandacht. Daarom organiseren we op donderdag 30 juni de webinar ‘Het puberbrein – een handleiding’.

“Hoe komt het dat hun motivatie opeens verandert?, waarom nemen ze opeens afstand van mij terwijl ik ze jarenlang van training naar training gebracht heb? Hoe kan ik zeker weten dat ze nog steeds sporten omdat ze het zelf willen en niet omdat ik het wil?” Topsport Gelderland organiseert een webinar waarin Aletta Smits op humoristische wijze antwoord geeft op deze en veel meer vragen over het puberbrein. Wat is te verklaren gedrag, welk gedrag past bij een puber? Maar wat mag je aan de andere kant wel van hem of haar verwachten? Tijdens de avond is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Over Dr. Aletta Smits
Dr. Aletta Smits geeft sinds 2009 presentaties in het land. Ze wilde eigenlijk cabaretier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook, want presentaties geven is mooi werk en ze prijst zich gelukkig elke keer als ze voor een (online) zaal mag staan om over dat wonderlijke puberras te vertellen.

Aletta studeerde Engels, en heeft lang lesgegeven op diverse middelbare scholen en op de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden. Voor het schrijven van haar proefschrift bleek het nodig over psychologie en ict te leren, en dat, samen met haar leservaring, zette haar op het spoor van de pubers. Naast haar lezingen, werkt ze als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht.

Praktische info
Datum: Donderdagavond 30 juni
Tijd: 19:30 tot maximaal 21:00 uur
Aanmelding via deze link: klik hier
Vragen? Die mag je mailen naar geeke@topsportgelderland.nl