Topsport Gelderland opent Esports Talent Center Gelderland

,

Vanaf begin juni heeft Gelderland officieel een Esports Talent Center. Dan wordt op Papendal een talentenprogramma voor esporters gestart door Topsport Gelderland, waarin jonge ambitieuze esporters in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar begeleiding krijgen van professionele trainers. Allereerst zal ingezet worden op e-racing en de games Valorant en FIFA. Voor alle drie worden in mei afzonderlijke online instroomdagen georganiseerd, waarbij een selectietraining wordt gehouden in toernooivorm. In een later stadium worden ook League of Legends en Fortnight in het programma opgenomen.

“We hebben er ontzettend veel zin in en zijn blij dat het Esports Talent Center Gelderland nu gaat starten”, aldus Yannick van Harskamp. Hij is vanuit Topsport Gelderland als projectmanager aangewezen. “Het is ook fantastisch dat Logitech al in een vroeg stadium partner wil worden van dit project.” Als professionele trainers zijn Milan de Meij voor Valorant, Renzo Oemrawsingh voor FIFA en Isaac Gillissen voor e-racing aangesloten.

Voor elk van de games is in mei een try-out. Tijdens deze try-outs wordt de selectietraining gehouden in een toernooivorm, waarbij de coaches van het Esports Talent Center Gelderland meekijken met de wedstrijd. Het resultaat van het toernooi, de meningen van de coaches en potentie worden meegenomen in de selectieprocedure. Bij de potentie wordt daarbij nauw samengewerkt met lector Johan Pion van de HAN, die jarenlange ervaring heeft met selectie binnen talentenprogramma’s in de sport. De try-outs zijn op de volgende data:

  • E-racing op zaterdag 14 mei om 13.00 uur
  • Valorant op zondag 15 mei om 12.00 uur
  • FIFA op zondag 22 mei om 12.00 uur

Aandacht voor belangrijke thema’s
Het Esports Talent Center Gelderland wordt opgezet volgens het principe van de Regionale Training Centra, zoals deze ook in reguliere sporten worden vormgegeven. Dat wil zeggen dat binnen het programma ook aandacht zal zijn voor belangrijke thema’s zoals voeding, slaap & herstel en een talentvolle leefstijl.

Wie zich aan wil melden voor één of meerdere van de selectietoernooien, kan dat doen via deze link.

Wil je meer weten over het Esports Talent Center Gelderland? Check dan ook snel www.esportstalentcenter.nl.

Renzo Oemrawsingh

Isaac Gillissen

Milan de Meij