Fysiek.

Waarom fysieke training?
Fysieke training staat voor het proces van oefeningen en activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van de fysieke capaciteiten van een persoon. Het speelt een cruciale rol in het succes van (top)sporters. Een fysiek fit lichaam draagt bij aan jouw prestaties en het zorgt ervoor dat je sneller herstelt na een training of wedstrijd. Zo ben je als sporter beter belastbaar en heb je minder kans op blessures. Fysieke training omvat verschillende aspecten, waaronder kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, flexibiliteit en coördinatie. Het is voor iedere sport belangrijk dat elk aspect getraind wordt.

Wil jij graag aan de slag met fysieke training of heb je een vraag hierover? Neem dan eerst contact op met de sportmanager van jouw regio.

Wat kan Topsport Gelderland jou bieden?
• Fysieke training op locatie
• Individuele krachtschema’s en begeleiding via de Topsport Gelderland app
• Deelname aan masterclasses

Fysieke training op locatie

Topsport Gelderland biedt sporters de mogelijkheid om op individuele basis of via het sportprogramma aan de slag te gaan met fysieke training. Dit doen wij bij verschillende talentenprogramma’s middels fysieke trainingen op locatie. Wij werken nauw samen met verschillende fysiek trainers met elk hun eigen expertisegebied.

In iedere regio hebben wij verschillende samenwerkingspartners die een krachttrainingsruimte of fysieke training op locatie aanbieden. Wil je hier meer over weten of gebruik van maken? Neem dan contact op met de sportmanager van jouw regio.

Individuele krachtschema’s en persoonlijke begeleiding

Wij kunnen sporters een op maat gemaakt programma bieden dat de sporter zelfstandig kan uitvoeren. Via de Topsport Gelderland app kunnen sporters het programma inzien, krijgen ze tips mee waar op te letten tijdens het uitvoeren van de oefeningen en kunnen ze communiceren met de fysiek trainer over het programma. Via deze weg kunnen individuele sporters ook aan de slag met fysieke training.

De app biedt nog veel meer mogelijkheden! Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met de sportmanager in jouw regio voor de mogelijkheden. Meer informatie over de app en een aanmeldinstructie kan je hier vinden.

Deelname aan masterclasses

Het thema fysieke training komt ook regelmatig aan bod tijdens de masterclasses die Topsport Gelderland organiseert. Hier kan je informatie ophalen over het belang van fysieke training voor jouw sport, al je vragen stellen en krijg je tips waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan gaan. Deelname aan een masterclass is altijd gratis. Houd onze social media, zoals Instagram en Facebook, en deze website in de gaten voor nieuwe data.

Online in beweging video’s.

In de coronatijd maakte Topsport Gelderland tien online in beweging video’s. Dat zijn fysieke trainingen van ongeveer een uur, die je thuis uit kunt voeren. Ook nu zijn de video’s nog altijd zeer bruikbaar. Onderstaand vind je de intro video. Wil je ook thuis aan de slag? Op ons Youtube kanaal vind je de playlist met alle workouts.