Ook wij zijn akkoord!

Op Papendal is maandagmiddag het Gelders Sportakkoord ondertekend. Dat is een ambitieverklaring waarin ruim tachtig verschillende organisaties samen optrekken om van Gelderland een aantrekkelijke sportprovincie te maken. Topsport Gelderland is één van die partijen, net als onder meer een flink aantal gemeenten, Sportcentrum Papendal, de Gelderse Sportfederatie, HAN Sport & Bewegen en NOC*NSF. Voorzitter Onno Bieleman tekende het akkoord namens Topsport Gelderland. Wij gaan als uitvoeringspartner van de provincie over de pijler Talentondersteuning.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Gelderse sport dat zoveel partijen hun handtekening hebben gezet onder een gezamenlijke ambitie. Daar is het niet mee gedaan. Partijen die zich herkennen in de ambities en doelen van het Gelders Sportakkoord kunnen namelijk nog aansluiten. Het complete Gelders Sportakkoord bekijken? Klik dan hier.

Workshop voor evenementen
Gudo Kramer, directeur van Topsport Gelderland, begeleidde na afloop van de ondertekening een workshop over het delen van kennis en ervaring door evenementen organisaties. Evenementen zijn voor Topsport Gelderland ook van belang. Het is een plek waar Gelderse topsporters en talenten zich verder kunnen ontwikkelen en zich kunnen laten zien in een eigen omgeving. Het zijn ook plekken waar het maatschappelijk effect van talentontwikkeling praktisch gestalte kan krijgen.