Magazine ‘Veilig naar de top’ voor en door coaches

,

Een groep van Gelderse trainers en coaches heeft afgelopen week een magazine ontvangen waar ze zelf aan hebben bijgedragen. Het magazine ‘Veilig naar de top’ was het tastbare resultaat van de Trainer Experience ‘Veilig naar de top’, die door Topsport Gelderland werd georganiseerd op donderdag 23 juni. Tijdens die avond maakten de aanwezige trainers kennis met de verschillende expertises waarin Topsport Gelderland ondersteuning biedt. Mede aan de hand van gesprekken met hen werd vervolgens het boekwerk vormgegeven, als uniek naslagwerk.

De avond op 23 juni in het Arnhemse Sportcentrum Valkenhuizen werd geopend door Honoré Hoedt van Loopland Gelderland. Hoedt vertelde over de ontdekkingstocht die hij heeft gehad als trainer en dat hij steeds weer heeft bijgeleerd om zichzelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast nam hij de groep mee in het belang van een veilig klimaat binnen een trainingsgroep.

In het volgende deel werden er vier korte workshoprondes verzorgd. Reina Beltman nam de trainers mee in het thema voeding en Thijs Wagenaar van YAAP sportpsychologen ging aan de slag met het thema prestatiegedrag. Tijdens de workshops fysieke training, onder leiding van Daan Damveld, en breed motorisch opleiden, verzorgd door Martijn Spithoven, gingen de aanwezigen ook zelf actief aan de slag.

Unieke terugblik
Tijdens de Trainer Experience werden de aanwezigen geïnterviewd. Over hun bevindingen, lessen die ze leerden tijdens de avond en meer. Met al die verhalen is nu dus het magazine ‘Veilig naar de top’ samengesteld. Op die manier creëerden we bij Topsport Gelderland een unieke terugblik op een waardevolle avond.