Koken en communiceren in workshops voor Gelderse sporttalenten

,

Waar het inmiddels voorlopig even niet meer mogelijk is om workshops en masterclasses te geven, waren die er afgelopen week nog wel. Zo werden op initiatief van Topsport Gelderland onder meer een kookworkshop en communicatieworkshop georganiseerd. De eerste voor sporttalenten van topsporttalentschool het Beekdal Lyceum, de tweede voor de amazones van Dressuurstal Van Baalen. In de komende periode gaat Topsport Gelderland kijken om online alternatieven aan te bieden, nu workshops op locatie even niet mogelijk zijn.

De kookworkshop voor dertig sporttalenten van het Beekdal Lyceum werd gehouden in het kooklokaal van VMBO school ’t Venster. Deze stond onder leiding van diëtist Dylan Snelders van Choose Your Diet. Een wrap, eierkoek met pindakaas en banaan, amandel-dadel-kokosreep en een gezonde smoothie stonden op het menu. De sporttalenten werden verdeeld in groepjes van twee of drie om één van deze gerechten te bereiden. Wél was het natuurlijk van belang dat de aanwezigen bewust kozen voor een gezonde bereiding en samenstelling van het recept, die past bij het eetpatroon van een topsporter.

Na een korte introductie mochten de sporters met erkende talentenstatus NOC*NSF de mouwen al snel opstropen en een plekje in de keuken bemachtigen. Aandachtig bestudeerden de jongelingen hun recept om vervolgens naar de tafel met producten te snellen. Ondertussen liep Dylan rond om waar nodig tips en handigheidjes bij te brengen. Na de bereiding zette ieder groepje nog even de puntjes op de i om vervolgens hun sportgerecht te presenteren. Als afsluiting werd met ieder groepje besproken wat ze bereid hadden en waarom ze voor bepaalde ingrediënten of producten hadden kozen. Tot slot werden de magen gevuld en kon iedereen van elkaars gerecht genieten. Smullen geblazen!

Leren communiceren
In Brakel gingen de dressuurruiters voor de tweede keer in drie weken tijd bezig met communicatie. Daarbij werd met name ingegaan op een aantal basisonderwerpen; Wie ben ik en wat is mijn verhaal? Wat kan ik beter niet doen op social media en wat juist wel? En hoe zorg ik nu dat ik waarde geef aan wat ik on- en offline doe? De sporttalenten gingen er enthousiast mee aan de slag. Ze werden aan het denken gezet over hoe ze zichzelf presenteerden en keken zowel alleen als samen hoe dat beter kan. De workshops werden gegeven door Aschwin Kruders van Topsport Gelderland.