Intensieve samenwerking met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Als organisatie werken wij met meerdere partijen nadrukkelijk samen, maar een heel prominente daarin is toch wel de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het Sport en Bewegen instituut van de HAN is dan ook ‘founding partner’ van Topsport Gelderland. Dit zorgt ervoor dat wij met actuele kennis over talentontwikkeling en topsport, sporters en talentontwikkelingsprogramma’s kunnen ondersteunen. Zo wordt er input gegeven door medewerkers en lector “Herkennen en ontwikkelen van sport en beweegtalent” Johan Pion met betrekking tot de test- en meetprogramma’s die Topsport Gelderland voor bonden en verenigingen uitvoert.

Ook expertise op het gebied van sportvoeding en economische en maatschappelijke impact van sport komt van de HAN. Clubs en RTC’s waar Topsport Gelderland mee samenwerkt, kunnen dan ook direct profiteren van de samenwerking met HAN Sport & Bewegen. Zo is er de afgelopen tijd een samenwerking tussen HAN en de Rugby Academie in Nijmegen opgestart en ook hockeyclub NMHC kijkt naar ondersteuning vanuit de minor Blessure preventie van de HAN. Aqua Novio profiteert van inzet van studenten uit de minor Prestatiebevordering en haalt ook specifieke kennis over sportvoeding op bij de HAN. Clubs en RTC’s die ook specifieke kennis zoeken, kunnen zich altijd melden bij Topsport Gelderland.

En dan zijn er nog de studenten en sporters zelf. Willen zij een sportgerichte studie volgen, dan krijgen zij mooie kansen op praktijkervaring in hun studie bij HAN Sport & Bewegen. In maart zijn er weer open dagen voor de opleiding Sportkunde, mis ze niet!