Gayle Mahulette achtste sporter Talents 2 Tokio

,

Badmintonster Gayle Mahulette is als achtste sporter toegevoegd aan Talents 2 Tokio. Dat project is een initiatief van Topsport Gelderland, in samenwerking met de Stout Groep en LinkU. Mahulette, 25 jaar en afkomstig uit Arnhem, plaatste zich onlangs voor deelname aan de wereldkampioenschappen. Daar zal ze eind juli en begin augustus actief zijn. Een nog groter doel is deelname afdwingen aan de Olympisch Spelen, waardoor ze ook goed bij het project past.

Mahulette is één van de vele sporters in Nederland die alles op alles moet zetten om het hoofd boven water te houden, ondanks sterke prestaties. Voor haar deelname aan de WK is ze bijvoorbeeld een crowdfundingactie gestart, zodat ze naar China kan om er ook daadwerkelijk te spelen. Het is één van de dingen die goed binnen haar verhaal past, waarmee ze ook weer een uitstekende kandidate is voor het Talents 2 Tokio project.

Er wordt momenteel aan gewerkt om nog voor het einde van de zomer het aantal sporters binnen Talents 2 Tokio op tien te krijgen. Geke van den Berg (judo), Simon Boer (paralympisch zwemmen), Hetty van de Wouw (baanwielrennen), Merel Smulders (BMX), Eva Hovenkamp (atletiek), Enrico Lacruz (boksen) en Estée Gerritsen (paralympisch dressuur) sloten zich eerder al aan. Kijk voor meer informatie op www.talents2tokio.nl.