Drie nieuwe sporters aangesloten bij Talents 2 Tokio

,

Aan het door Topsport Gelderland geïnitieerde project Talents 2 Tokio zijn drie nieuwe sporters toegevoegd. Baanwielrenster Hetty van de Wouw, paralympisch zwemmer Simon Boer en judoka Geke van den Berg gaan met bedrijven op weg naar de Olympisch Spelen van 2020 in Tokio. Met hun deelname komt het aantal sporters binnen Talents 2 Tokio op zeven. Bij de lancering in december werd al duidelijk dat BMX’ster Merel Smulders, bokser Enrico Lacruz, atlete Eva Hovenkamp en paralympisch amazone Estée Gerritsen zijn aangesloten.

Talents 2 Tokio is een project van Topsport Gelderland. De ontwikkeling van het concept vond plaats in samenwerking met de Stout Groep en LinkU. Door het bedrijfsleven aan de topsporters te koppelen ontstaat een win-win situatie, waarin bedrijven en topsporters met elkaar kennis kunnen maken en van elkaar kunnen leren. Aan de hand van diverse bijeenkomsten, clinics en workshops worden de bedrijven meegenomen op weg richting Tokio, soms zelfs letterlijk. Daarbij worden de partijen van dichtbij betrokken bij de avonturen van de sporters.

Verdere uitbreiding
Meer informatie over Talents 2 Tokio is te vinden op de website www.talents2tokio.nl. Er wordt aan gewerkt om de groep met sporters, die een reële kans hebben om deelname aan de Olympische- of Paralympisch Spelen van 2020 af te dwingen, binnen afzienbare tijd uit te breiden. Ook bedrijven die interesse hebben worden van harte uitgenodigd om via de website vrijblijvend contact op te nemen.

Foto: Hetty van de Wouw kwam bij een bijeenkomst van Talents 2 Tokio onlangs al vertellen over haar sport, waarbij ook de link naar het bedrijfsleven gelegd werd.