Wat komt de Topper doen?

De basis van het bezoek ligt op school, in het klaslokaal. Hier vertelt de topper over zijn/ haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/ haar carrière. Middels een korte presentatie en het meenemen van sportmaterialen en prijzen, zien kinderen wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken.

Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf vragen te stellen aan de toppers: hoe is het om in het atletendorp te zijn? Hoe bereid je je voor op een finale? Maar ook vragen over hoe het leven van de topper eruit ziet: kan je ook nog met vrienden afspreken? Hoeveel moet je trainen? En wat is er niet leuk aan het leven als topper? Natuurlijk zet de topper ook handtekeningen en kan de groep met de sporter op de foto!

Na het gedeelte in de klas geeft de topper, indien gewenst, een clinic. Dit is de kans om iets te leren over de sport. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de gymzaal, op het schoolplein of bij een sportvereniging in de buurt. De invulling van een eventuele clinic wordt altijd in overleg met de school en sporter bepaald.