Veilig naar de top.

Een veilige omgeving is de basis om op een goede manier optimaal te kunnen presteren. Veiligheid is en breed begrip. Vanuit Topsport Gelderland vinden we het belangrijk dat we samen met jullie en de programma’s grensoverschrijdend gedrag tegengaan. Onder dit gedrag verstaan wij:

•     Discriminatie
•     Intimidatie en machtsmisbruik
•     Matchfixing
•     Pesten
•     Seksuele intimidatie en misbruik
•     Verboden middelen gebruik

Om dit tegen te gaan, willen wij vanuit Topsport Gelderland vooral ook preventief werken. Dit doen we bijvoorbeeld door het verzorgen van workshops en cultuursessies. Onze sportmanagers hebben ook veel individuele gesprekken met sporters. Uiteraard zijn de sportmanagers ook bereikbaar als jij vragen hebt over dit thema.

Gedragscode sporters NOC*NSF.

Vanuit NOC*NSF zijn er ook gedragscodes opgesteld. Er is een speciale gedragscode voor topsporters. Bekijk onderstaande video eens.

Mocht je zelf te maken hebben gehad, of is er iemand in jouw omgeving die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag? Dan kun je ook contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van jouw vereniging, programma, of sportbond. Daarnaast kun je ook contact leggen met Centrum Veilige Sport Nederland: 0900-2025590, centrumveiligesport@nocnsf.nl. Meer info is te vinden op de site www.centrumveiligesport.nl.

Heb je specifieke vragen over antidopingbeleid, dan kun je contact opnemen met de dopingautoriteit. Topsport Gelderland is partner van hun initiatief BePROUD. Support jij ook een schone sport? Meld je dan aan als supporter via www.supportschonesport.nl.