Onderwijs.

De combinatie van topsport en onderwijs is niet altijd makkelijk, maar wel mogelijk! Daarom is het van belang goed geïnformeerd te zijn zodat je de juiste keuzes kunt maken. Topsport Gelderland heeft veel kennis van onderwijs in het algemeen en onderhoudt goede contacten met diverse onderwijsinstellingen, zodat wij sporters en hun ouders goed verder kunnen helpen. Zo kunnen we met sporters afspreken om een planningen te maken en ze hierbij te ondersteunen.

Een sportcarrière is tijdelijk, en het is daarom nuttig om je tijdens je sportcarrière al te oriënteren op je maatschappelijke toekomst. Ook kan een opleiding een welkome afleiding zijn van je sport.

Graag informeren en adviseren wij ouders en sporters over de combinatie van topsport en onderwijs en de mogelijkheden daarin. Dit geldt voor diverse onderwijsinstellingen in Gelderland (en daarbuiten) in het voortgezet onderwijs en vervolgonderwijs (MBO, HBO en WO). We kunnen bijvoorbeeld helpen om een inschatting te maken welke school of opleiding het beste past of helpen wanneer er uitdagingen ontstaan bij de combinatie onderwijs en topsport.

Heb jij een vraag over de combinatie van jouw sport en onderwijs? Neem dan contact op met de sportmanager uit jouw regio.