Topsport Gelderland Talentboost.

Zaterdag 15 juni – Papendal

Ben jij een talentvolle sporter op zoek naar een boost in je carrière? Of ben jij een ouder die zijn kind(eren) wil ondersteunen op weg naar succes? Dan is dit evenement voor jou! Ontmoet topsporters, verken Papendal met een speurtocht, doe mee aan interactieve workshops en ontdek meer op onze informatiemarkt. Een dag vol inspiratie en actie, met onder andere voormalig top-turnster Celine van Gerner als één van de sprekers!

Op zaterdag 15 juni organiseert Topsport Gelderland op Papendal de Topsport Gelderland Talentboost. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een programma voor zowel sporter, ouders als trainers/coaches. Daarin zijn verschillende workshops, die ook herhaald worden. Je kunt dus ook kiezen om een deel van de dag te komen. Op de informatiemarkt staan in ieder geval zeven verschillende stands en ook de speurtocht op Papendal is de moeite waard.

De workshops zijn verschillend per doelgroep, waarbij die van de trainers/coaches qua tijden ook wat afwijken. Voor hen is er namelijk een ochtenddeel en een middagdeel met andere inhoud. Als trainer/coach is het mogelijk om je aan te melden voor één van de delen of voor beiden. Onderstaand kun je je aanmelden en is de informatie per workshop te vinden.

In het kleurenoverzicht zijn ook de tijden te vinden van alle workshops. Die tijden zijn nog wel enigszins onder voorbehoud. Over de Talentenmarkt vind je meer informatie onderaan deze pagina.

Aanmelden.

Sporters en ouders

Wil je als sporter of ouder deelnemen? Meld je dan aan via het onderstaande aanmeldformulier. We vragen je om je per persoon op te geven, in de juiste doelgroep, mocht je met meerdere mensen willen komen. Kun je alsnog niet komen, meld je dan uiterlijk 24 uur voor de Talentboost af via eline@topsportgelderland.nl. Bij een ‘no show’ zonder afmelding, zullen we helaas een fee in rekening moeten brengen.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Trainers/coaches

Via onderstaande link is het voor trainers/coaches mogelijk om aan te melden. Voor trainers rekenen we aanmeldkosten van 30 euro per dagdeel, om op die manier de kostprijs van de bijeenkomst voor hen te kunnen dekken. Als trainer/coach kun je bij je bond aanvragen of je voor deelname ook licentiepunten kunt krijgen.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Workshops sporters.

Sportsponsoring – Vincent de Vries

Ontdek de essentiële stappen van sportsponsoring tijdens de boeiende workshop van voormalig topsporter Vincent de Vries van Match en Fit! Leer hoe je sponsors kunt aantrekken en ga direct aan de slag met het opstellen van jouw eigen sponsorplan. Na deze workshop ben je klaar om zelfverzekerd de wereld van sponsoring te betreden!

Inspiratiesessie ‘Durven dromen’ – Celine van Gerner

Laat je inspireren door voormalig Olympisch turnster Celine van Gerner. Ontdek haar persoonlijke reis, leer van haar ervaringen en krijg waardevolle inzichten die jou zullen inspireren om jouw eigen dromen na te jagen. Een kans die je niet wilt missen om te leren van een icoon uit de turnsport.

Workshops ouders.

Voedzaam koken voor je sportende kind

Sport en voeding gaan hand in hand. Leer hoe je snel en simpel voedzame gerechten op tafel tovert en krijg slimme tips voor effectief boodschappen doen tijdens deze workshop. Geleid door sportdiëtist en bewegingswetenschapper Marleen Boerboom, ben je verzekerd van praktische adviezen en toffe receptideeën. Zorg ervoor dat jouw kinderen stralen op het sportveld én daarbuiten met deze onmisbare, praktische kennisboost!

Plezierig presteren

Ontdek het geheim van plezierig presteren tijdens deze sessie met Thijs Wagenaar van de YAAP Academy! Verken de 6 bronnen van plezier en leer hoe je ze optimaal benut. Als ouder/verzorger ontdek je welke bronnen je al aanspreekt en welke je misschien over het hoofd ziet. Ontvang niet alleen waardevolle kennis en praktische tips, maar ook persoonlijke inzichten die je direct kunt toepassen in jouw rol als ouder/verzorger.

Workshops trainers.

Grensverleggend coachen

Topsport is grenzen opzoeken en grenzen over gaan, maar waar ligt de grens? Duik dieper in de essentie van presteren met deze workshop, waar de focus ligt op de sporter zelf. Ontdek de kracht van doelen stellen, autonomie en het vinden van de juiste balans tussen uitdaging en welzijn. Leer hoe de sporter zelf zijn grenzen bepaalt en hoe jij als coach hierin een cruciale rol speelt. Kortom; waar ligt de grens tussen pijn lijden (als sporter) en pijn leiden (als coach)?  

Deze workshop wordt verzorgd door het expertiseteam Talent (HAN Sport en Bewegen). Vanuit het thema ‘Optimaal Ontwikkelklimaat’ houdt dit team zich bezig met wat sporters nodig hebben om –op verantwoorde wijze- tot prestatieverbetering te komen. En hoe de coach daar invulling aan kan geven.

Gespreksvoering

Als trainer/coach streef je er dagelijks naar om sporters te begeleiden naar hun beste prestaties en persoonlijke groei. Het bevorderen van zelfstandigheid en zelfkennis is hierbij essentieel voor het welzijn en de resultaten van de sporters. Ontdek hoe je dit op een toegankelijke en effectieve manier kunt aanpakken met de door Topsport Gelderland ontwikkelde gesprekstool. In deze workshop krijg je inzicht in deze integrale aanpak, ga je samen met elkaar aan de slag én krijg je de gesprekstool aan het einde van de workshop mee naar huis!

Deze workshop wordt verzorgd door sportvitaloog en voormalig topsporter Lotte Visschers (foto) van Topsport Gelderland. Zij heeft samen met collega Geeke Barmentloo de ‘warming-up kaarten’ ontwikkeld volgens de visie en ervaring van Topsport Gelderland op het gebied van talentbegeleiding.

Informatiemarkt.

Naast de workshops en een speurtocht over Papendal, is er tijdens de Topsport Gelderland Talentboost ook een Informatiemarkt. Daar kun je heel wat dingen verwachten. Zo is er bij Slaap & Herstel aandacht voor onder meer de slaapbeker, kennisclips en het pakken van jouw rustmoment. Bij de stand over Sport & Onderwijs krijg je meer informatie over de combinatie tussen sport en onderwijs. Dat wordt gedaan in samenwerking met verschillende onderwijspartners van Topsport Gelderland.

Als het om Fysieke training & de Topsport Gelderland App gaat, dan is er geen martkraam, maar juist trainings- en testmateriaal. Zo kun je werken met de optojump, aquabags en meer. Bij de stand van Voeding en de Vochtcoach kun je je eigen sportdrank gaan maken en genieten van een bananenbroodje, terwijl bij de stand van Social Media topsporter Femke Pluim ervaringen, tips en tricks deelt. Ook kun je bij VR je reactievermogen op een leuke manier gaan testen.

Tot slot is er Prestatiegedrag en daar gaan we een ‘live versie’ van de kennisclip ‘het autogesprek’. Dat wordt in een afgeschermde ruimte gedaan door sportpsycholoog Thijs Wagenaar, die ook één van de workshops geeft. Kom in de autostoelen zitten voor een kort begeleidingsgesprekje voor het autogesprek!