Talent Kids Academie.

Op initiatief van Topsport Gelderland en de gemeente Nijmegen wordt de Talent Kids Academie georganiseerd. Dat is een naschools beweegprogramma voor kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar. Het programma is bedoeld voor kinderen die het leuk vinden om extra te bewegen, die beter willen worden in hun eigen sport en die extra uitgedaagd willen worden op hun niveau. Meerdere sportverenigingen zorgen samen voor het programma, waarbij het doel is om kinderen breed motorisch op te leiden.

Wil je meer weten of heb je vragen over de Talent Kids Academie, lees dan meer op deze pagina en/of neem contact op met Topsport Gelderland via telefoon 026-3691483 of e-mail talentkidsacademie@topsportgelderland.nl

Het doel van de Talent Kids Academie

De Talent Kids Academie is ontstaan vanuit de gedachte dat de best mogelijke start voor een ‘leven lang sporten en bewegen met plezier’ wordt gecreëerd door de kinderen de mogelijkheid te bieden om meerdere sporten en spelvormen te laten beoefenen. Tal van fundamentele beweegvormen komen hierbij aan de orde.

Vroege specialisatie, te vroeg maar één sport beoefenen, kan leiden tot eerdere uitval. Het éénzijdig bewegen leidt vaker tot het krijgen van blessures en zorgt tevens voor het ervaren van minder plezier ten opzichte van een vroege… (lees meer)

Missie en Visie

De missie van de Talent Kids Academie is het aanbieden van een beweegprogramma, waarbij meerdere sporten en spelvormen worden beoefend en waarbij tal van fundamentele beweegvaardigheden aan de orde komen. Uitgevoerd op ieders niveau om zich zo op motorisch vlak te kunnen ontwikkelen.

De visie van de Talent Kids Academie is om zoveel mogelijk kinderen breed motorisch op te leiden en te begeleiden zodat zij een ‘leven lang sporten en bewegen met plezier’. Daarbij wordt breed motorisch opleiden niet meer vanuit de gemeente georganiseerd, maar is het volledig geïmplementeerd binnen de sportverenigingen.

Het kind centraal

De Talent Kids Academie is een naschools beweegprogramma voor kinderen in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar die het leuk vinden om extra te bewegen, beter willen worden in hun eigen sport en die extra uitgedaagd willen worden op hun niveau. De deelnemers worden, gedurende tien weken, uitgedaagd om zich op verschillende fundamentele beweegvaardigheden te verbeteren. De Talent Kids Academie helpt daarbij bij het maken van een goede sportkeuze en brengt de motorische ontwikkeling van het kind in kaart. Als kinderen een sport kiezen vanuit hun eigen kunnen en motivatie, beleven ze meer plezier en zullen ze sneller vooruitgang boeken.

Vereniging

Tijdens de uitvoering van de Talent Kids Academie worden verschillende verengingen betrokken. Zij worden gevraagd om middels het concept van het ‘breed motorisch opleiden’ lessen te komen verzorgen. Op deze manier hopen wij de trainers te inspireren om binnen hun eigen vereniging ook meerdere fundamentele beweegvaardigheden toe te gaan passen. Zo wordt het concept ‘breed motorisch opleiden’ omarmt en in de toekomst geborgd.

Inschrijven

Ben jij enthousiast geworden over de Talent Kids Academie? Schrijf je dan nu in voor de komende editie. Dat kan via het inschrijfformulier.