Regionale masterclass Gezond Presteren

De regionale masterclass voor de regio Nijmegen staat op vrijdag 17 november om 19.00 uur in het teken van ‘de laatste dag voor de wedstrijd’. Hoe ga je dan om met voeding en slaap? Voorafgaand aan deze bijeenkomst zullen veel sporters net getraind hebben en hebben de meesten op zaterdag een wedstrijd. In de twee uur durende masterclass gaan we de tijdlijn nabootsen tussen de laatste training en de wedstrijd op zaterdag.

Herstelvoeding
Tijdens deze interactieve sessie met diëtiste Shiannah Damen gaan we aan de slag met het onderwerp herstel na inspanning. Hoe herstel je zo optimaal mogelijk om de volgende dag fit je wedstrijd in te gaan? Tijdens deze sessie zal de nadruk liggen op een adequate eiwitinname en het nut van eiwitinname voor het slapen. Ook zullen koolhydraten- en vochtinname na inspanning behandeld worden. De sessie zal interactief worden ingestoken, waarbij sporters producten zullen beoordelen op nut en functie voor de prestatie.

Slaap & Herstel
We slapen allemaal, maar waarom is het zo’n belangrijke activiteit in ons leven? Wat doet kwalitatief goede slaap voor je fysieke en mentale fitheid? En voor jouw sportprestatie? Daarop geeft Geeke Barmentloo (foto) antwoord op tijdens de workshop ‘de kracht van slaap en herstel’. Naast gecertificeerd slaapcoach is Geeke ook werkzaam als sportmanager bij Topsport Gelderland, waarbij ze talentvolle sporters met ambitie ondersteunt bij hun ontwikkeling.

Na de workshop heb je:

  • Meer kennis over slaap en slaaphygiëne
  • Meer inzicht in de werking van je interne biologische klok
  • Weet je wat eventuele slaapdieven zijn, bijvoorbeeld voor een wedstrijddag
  • Begrijp je wat er nodig is voor een goede nachtrust aan de hand van het SLAAP stappenplan
  • Heb je tips om beter te slapen
  • Weet je hoe je een powernap kan inzetten als rust en herstel moment (tijdens trainings- en wedstrijddagen)

Ontbijt en snack voor de wedstrijd
Je ontbijt en snack is een belangrijk onderdeel van de wedstrijddag. Wat kan je voor jouw sport het beste nemen in de uren voor je piek? Daar gaat Willemijn Rammelt met de sporters mee aan het werk.

Info
Locatie: SportQube Nijmegen
Adres: Rosa de Limastraat 23
Datum: vrijdag 17 november
Tijd: 19.00-21.00 uur

Aanmelden
Klik hier voor het aanmeldformulier