Regionale masterclass Prestatiegedrag

Voor de regio Achterhoek organiseert Topsport Gelderland op maandag 11 maart een regionale masterclass Prestatiegedrag. Dat is het thema waarop binnen de organisatie in februari, maart en april extra aandacht ligt, onder meer met regionale masterclasses. Bij het Houtkamp College in Doetinchem (locatie Kruisbergseweg) worden deze avond workshops gegeven door sportpsychologen Lara Kalisvaart en Chloé Webers over de thema’s zelfvertrouwen en doelen stellen. Meld je tijdig aan!

Zelfvertrouwen, door Lara Kalisvaart
In de topsport heb je veel te maken met sporters die perfectionistisch zijn. Dit is op zich logisch, omdat je er in de topsport niet aan ontkomt om hoge eisen te stellen. Een beetje perfectionisme kan geen kwaad. Sterker, het nastreven van een doel – waar je jezelf compleet voor inzet – is een erg waardevolle kwaliteit. Wanneer het echter doorslaat en je de lat te hoog legt voor jezelf, kan dit gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen, plezier en wellicht ook voor jouw prestaties. In deze sessie krijg je inzicht in jezelf en leer je hiermee om te gaan.

Doelen stellen, door Chloé Webers
Beter worden wordt pas echt leuk als je dit zichtbaar kunt maken. Doelen stellen kan daarbij helpen en geeft sporters een duidelijke richting en focus mee in trainingen en wedstrijden. In deze workshop wordt stil gestaan bij verschillende type doelen en worden jullie als sporters uitgedaagd om procesdoelen te stellen, naast resultaat en prestatiedoelen. Ook staan we stil bij hoe je dit kunt monitoren.

Info
Locatie: Houtkamp College
Adres: Kruisbergseweg 4, Doetinchem
Datum: maandag 11 maart
Tijd: 19.00-21.00 uur

Programma
18.45 uur: Inloop
19.00 uur: Gezamenlijke opening
19.15 uur: Start eerste workshop ronde
20.00 uur: Wissel en korte pauze
20.15 uur: Start tweede workshop ronde
21.00 uur: Einde

Aanmelden
Klik hier voor het aanmeldformulier