Ouders.

Ouders hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van hun kind. Er komt veel bij kijken als ouder van een sporttalent, zeker als je als ouder in een wereld terecht komt die je nog niet goed kent. Vanuit Topsport Gelderland kunnen we je helpen en ondersteunen.

In het begin ben je enthousiast en is de zorg en organisatie rondom je kind nog kleinschalig. Voor je het weet richt je als ouder je hele leven in rondom sport. Bij veel ouders kunnen dan vragen leven als; ‘Hoe kan mijn kind topsport met school combineren?’, ‘Welke rol kan ik als ouder het beste vervullen?’, ‘Waar kan ik de begeleiding vinden die mijn kind nodig heeft?’ en ‘Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?’.

Topsport Gelderland heeft de ervaring dat ouders vaak te maken hebben met deze specifieke vragen. Graag proberen we deze dan ook zo goed mogelijk in te vullen en in te spelen op de behoefte die leeft bij ouders van talentvolle sporters. Zo organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor ouders waar verschillende thema’s aan bod komen.

Ook gaan we graag persoonlijk in gesprek met ouders. Heb je vragen? Neem dan contact op met de sportmanager uit jouw regio.

Kennisclips.

Als ouder van een sporter komen er vaak veel vragen op. Bijvoorbeeld; wat is mijn rol als sportouder? Of hoe vergroot en behoud ik het sportplezier bij mijn kind? Samen met YAAP sport- en prestatiepsychologen namen we 5 kennisclips op, speciaal voor ouders van sporttalenten en topsporters, waarop antwoorden komen op die vragen en meer. Je kunt ze hieronder allemaal bekijken.