Verenigingen & Talentontwikkeling.

Een belangrijke eerste fase van talentontwikkeling vindt in veel sporten plaats bij verenigingen. Talenten stromen in ‘het Nederlandse model’ van talentontwikkeling vervolgens door naar regionale trainingscentra en landelijke trainingscentra of een Centrum voor Topsport en Onderwijs (bijvoorbeeld CTO Papendal).

Er zijn in Gelderland een aantal topverenigingen die met regelmaat talenten op het hoogste niveau afleveren. Bij deze verenigingen, bleek er behoefte aan kennis en ondersteuning m.b.t. tot de opleiding van deze talenten.

Vanwege dit belang is verenigingscoördinator (Ferry Greevink) werkzaam bij Topsport Gelderland. Door de sterke relatie met de HAN, en een rechtstreekse verbinding met de kennisteams Talent en Sportmanagement en Sporteconomie (SESS), is het mogelijk om clubs in de regio, op het gebied van talentherkenning en –ontwikkeling en organisatorische en –beleidstechnische vraagstukken, van kennis en expertise te voorzien.

Zowel op het bestuurlijk vlak als op het niveau van trainers/coaches, wordt kennis en opgedane ervaring over talentontwikkeling zoveel mogelijk met elkaar verbonden. Op het gebied van bijvoorbeeld voeding, mentaal, strenght & conditioning is er een netwerk opgezet waar diverse clubs kennis en expertise met elkaar uitwisselen. Daarnaast ondersteunt Topsport Gelderland in het schrijven van jeugdopleidingsplannen en adviseren we hoe jonge talentvolle sporters bij clubs zich breed motorisch kunnen ontwikkelen.

Vragen over Verenigingen & Talentontwikkeling?
Neem contact op met Ferry Greevink!