Gezond Presteren.

Als talentvol sporter heb je de ambitie om hogerop te komen, wedstrijden te winnen en uit te groeien tot een topper in jouw tak van sport. Als je op hoog niveau sport en de wereldtop wilt bereiken is het belangrijk dat je blessurevrij blijft. Als individuele sporter, team of trainingsgroep is goede sportmedische zorg dan ook noodzakelijk.

Waarom?
Om de top te bereiken is het belangrijk dat je blessurevrij blijft. Om geen blessures te krijgen, is het daarom goed dat je jouw eigen lichaam leert kennen. Als je immers weet wat je zwakke plekken zijn, kun je je lichaam proberen sterker te maken. Dit doe je natuurlijk samen met je trainer, maar een goede sportfysiotherapeut en sportarts kunnen hierbij niet ontbreken.

Wat?
Sportmedische zorg moet kwalitatief goed zijn en goed bereikbaar zijn. Topsport Gelderland werkt samen met verschillende sportmedische instellingen en praktijken voor sportfysiotherapie. Deze praktijken hebben hun eigen expertise en specialisaties en ruime ervaring in het werken met topsporters. Topsport Gelderland vindt het belangrijk je snel terecht kunt voor je blessure. Topsport Gelderland heeft dan ook met verschillende sportzorg-adressen in Gelderland afgesproken dat geregistreerde sporters bij Topsport Gelderland snel geholpen kunnen worden.

Naast een blessureconsult en behandeling bij de sportarts of sportfysiotherapeut bestaat goede sportzorg ook uit preventieve sportmedische onderzoeken, inspanningstesten, verantwoord revalideren  en advisering t.a.v. je sportbeoefening (o.a. bepalen van je belastbaarheid, risicofactoren voor blessures).

Hoe?
Topsport Gelderland kan je doorverwijzen naar het juiste adres voor sportzorg bij jou in de buurt. Daarnaast organiseert Topsport Gelderland voorlichtingsbijeenkomsten voor sporters, ouders, trainers en coaches, waar een sportarts de aanwezigen informeert over goede sportzorg.

Met de juiste aanvullende zorgverzekering zorg je ervoor dat je goed verzekerd bent voor je sportzorg en dat je kosten beperkt blijven. Het eigen risico geldt niet voor kosten die worden vergoed uit de aanvullende verzekering, zoals kosten voor sportzorg! Topsport Gelderland kan je adviseren welke zorgverzekering het beste voor je is.

Vragen over medisch? Neem dan contact op met de sportmanager uit jouw regio.

Slaap & Herstel

Een heel belangrijk aspect bij gezond presteren is goed herstellen. Dat bereik je door een optimaal slaappatroon en daar valt vaak nog een wereld te winnen. Bij Topsport Gelderland werken we daarom ook met het thema ‘Slaap & Herstel’.

Er is een speciale pagina ingericht over dit thema. Daarop is informatie te vinden over het belang van een goed slaappatroon, de moeilijkheden als het gaat om slapen als jonge sporter en ook hoe je een goede powernap doet. Klik hier om naar die pagina te gaan.