Kennisevent: Be Inspired!

Op woensdagavond 31 oktober organiseert Topsport Gelderland, in het HAN Sport- en Onderwijsgebouw op Papendal het kennisevent ‘Be Inspired!’. Tijdens deze avond kunnen talentvolle sporters, ouders en trainers kennismaken met verschillende aspecten van een topsportcarrière. Want bij zo’n (toekomstige) carrière komt heel wat kijken!

Tijdens Be Inspired organiseren we een kennismarkt. Daarin kun je op ieder moment van de avond instromen. In verschillende ‘stands’ zal informatie te vinden zijn en worden demonstraties gegeven over de expertisegebieden die we bij Topsport Gelderland aanbieden en waarmee we jou verder kunnen helpen in je carrière.

Buiten de kennismarkt worden tijdens de avond twee workshoprondes georganiseerd. Dat zijn de workshops ‘Prestatieverbetering door voeding: hoe kom je tot succes’ en ‘Train je hoofd: mentaal sterker door mindfulness-aandachttraining’. Ook geven we informatie over onze projecten Toppers Bij Jou Op School en Talents 2 Tokio en vertellen we over de mogelijkheden van bijeenkomsten die wij organiseren bij RTC’s, onderwijsinstellingen en verenigingen.

Wij begrijpen dat je nu al enthousiast bent. Geef je daarom snel op via dit inschrijfformulier. Hieronder vind je alle informatie over het totale programma.

Programma

18.30 uur: Start event met een ‘kennismarkt’. Kom langs en maak kennis met de verschillende aandachtsgebieden rondom jouw ontwikkeling!

19.00 uur: Eerste workshopronde

19.30 uur: Pauze en vervolg kennismarkt

20.15 uur: Tweede workshopronde

20.45 uur: Afsluiting en laatste ronde kennismarkt (tot 21.00 uur)

!! Je kunt er zelf voor kiezen wanneer je instroomt tijdens de avond, welke stands je bezoekt en welke workshops je eventueel wil volgen. !!

Kennismarkt:

Anti Doping
door Dopingautoriteit

Ben jij bewust van jouw voedingssupplementen of twijfel je over bepaald geneesmiddel? Kom kijken wat wel/ niet is toegestaan en vraag advies!

Voeding
door sportdiëtiste Karin Lambrechts

Hoe ziet er voor jou een “gezonde” dag uit qua voeding? Laat je inspireren door Karin. Proef en ervaar de ‘eenvoud’ van een gezonde voedzame maaltijd!

Communicatie
door Aschwin Kruders

Hoe presenteer jij jezelf en jouw sport? Hoe sta jij de pers te woord? Ontvang een paar goede tips van onze communicatiedeskundige.

Fysieke training
door Nout van der Velden

Welke bijdrage levert fysieke training naast jouw sportspecifieke training? Ontvang inzichten in de weg naar de top en ervaar een S&C test!

Trainers & Coaches
door Ferry Greevink

Hoe ondersteunt Topsport Gelderland de verschillende sportprogramma’s bij verenigingen? Via ons ‘leerlijnmodel’ brengen we in kaart waar de kansen en mogelijkheden liggen. Via een advies kunnen we met inzet van ons aanbod de jeugdopleiding verbeteren. Trainers en coaches kunnen zich laten informeren en tevens inzicht krijgen in het ‘leerlijnmodel’.

Sport & Geld
door Dick Boschman

Je bent meer waard dan je denkt! Sport kost geld en als je talentvol bent loopt dat al snel op. Vaak wordt niet direct gedacht aan een financiële planning, terwijl dit rust en ruimte geeft. Waar moet je dan precies aan denken en hoe pak je dat nu het beste aan? Laat je informeren over de verschillende kosten en welke mogelijkheden er qua financiering zijn.

Onderwijs & Topsport
door Lotte Visschers

Een duale carrière …hoe doe je dat? Hoe maak je een goede studiekeuze en waar kun je deze het beste volgen in combinatie met topsport? Laat je informeren over dit thema en ontvang tips en tricks hoe jij je het beste kunt voorbereiden!

Projecten en bijeenkomsten
door Topsport Gelderland

Naast de zeven stands over verschillende expertisegebieden van Topsport Gelderland, is op de kennismarkt ook aandacht voor projecten als Toppers Bij Jou Op School en Talents 2 Tokio en de mogelijkheden voor bijeenkomsten die Topsport Gelderland organiseert.

Workshops:

‘Prestatieverbetering door voeding: hoe kom je tot succes’

Hoe zorg je dat je jouw sportprestatie met voeding verbeterd? Het is algemeen bekend dat juiste voeding bijdraagt aan de sportprestatie. Welke producten hiervoor nodig zijn kunnen we leren, maar hoe breng je dat als sporter nu in praktijk? Er zijn verschillende voorbeelden waaruit blijkt dat er verschillen zijn tussen sporters die er wel of niet in slagen om te komen tot succes. Tijdens deze workshop zal aan de hand van praktijkvoorbeelden stil gestaan worden dat ‘gedragsverandering’ essentieel is om te komen tot dit succes. Laat je inspireren door deze voorbeelden en sta stil bij de rol van voeding binnen de sport.

Als performance atleet en sport diëtiste (er)kent Karin Lambrechtse als geen ander het belang van de juiste voeding voor optimale prestaties in goede gezondheid. Ze adviseert en begeleidt naast dansers en (top)sporters een ieder met een voedings- en/of gezondheidsdoel. Meer informatie: www.karinlambrechtse.nl.

‘Train je hoofd: mentaal sterker door mindfulness-aandachttraining’

Het leven wordt steeds gehaaster. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. Hoe houd je als sporter, ouder of trainer nu alle ballen hoog? Hoe kun je nu leven in volle aandacht?

‘Mindfulness-aandachtstraining’ wordt inmiddels steeds vaker ingezet in de (top)sport. Het trainen van je aandacht(spier) helpt je om beter IN het moment te kunnen zijn en dus met volle focus en aandacht te kunnen doen waar je op dat moment mee bezig bent, zoals bijvoorbeeld met je wedstrijd(voorbereiding).

Dit geldt natuurlijk ook voor ouders. We komen vaak tijd te kort, waardoor we te weinig toe komen aan genieten van dit moment en te ontspannen. Hoe kun je alles nog managen en heb je ook nog tijd om bewust “IN het moment” te leven? Dit ‘IN het moment zijn’ kun je goed trainen met de oefeningen die Mindfulness je daarvoor biedt. Deze workshop biedt je hier een kennismaking mee.

Marieke Abeling (Mindful Everyday) verzorgt deze workshop voor sporters en volwassenen. Meer informatie: www.mindful-everyday.nl.

Toelichting:

Met dit ‘nieuwe’ evenement bieden we sporters, ouders en trainers de mogelijkheid om bij ons langs te komen op Papendal. Je kan zelf bepalen hoe laat je komt en hoe lang je blijft. Je bepaalt zelf waarover je meer informatie wilt ontvangen en of je een workshopronde wilt volgen. Er is ruimte om vragen te stellen en kennis te maken met de medewerkers van Topsport Gelderland.

Aanmelden graag via deze link. Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met Sebastiaan Kuijper: sebastiaan@topsportgelderland.nl / 06-46257126.