Universiade 2021 Chengdu.

De Zomeruniversiade 2021 vindt van 18 tot 29 augustus plaats in Chengdu, China. Dit grootste multisportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs. Het programma bestaat uit atletiek, badminton, basketbal, handboogschieten, judo, ritmische gymnastiek, roeien, schermen, schietsport, schoonspringen, taekwondo, tafeltennis, tennis, turnen, volleybal, waterpolo, wushu en zwemmen. De Nederlandse delegatie wordt samengesteld door de Stichting Studentensport Nederland Topsport.

Voorwaarden voor uitzending zijn:
• Instemming van de verantwoordelijke nationale sportbond op basis van in overleg met SSN Topsport opgestelde resp. op te stellen selectiecriteria.
• Studerend aan een Hoger Onderwijs instelling of diploma behaald in 2020 of 2021.
• Geboren tussen 1-1-1996 en 31-12-2003.

Wanneer de nationale sportbond geen middelen ter beschikking stelt, komen de kosten voor deelname voor eigen rekening. Via de universitaire sportcentra of eigen onderwijsinstellingen kan in veel gevallen een beroep gedaan worden op plaatselijke fondsen. Er moet in ieder geval rekening gehouden worden met de reiskosten, de verblijfskosten van vermoedelijk € 70,- p.p.p.d., de FISU fee van € 20,- p.p. en de ITO fee (kosten wedstrijdleiding afhankelijk van internationale federatie in betreffende sport).

Ben je geïnteresseerd in deelname, dan kun je dat schriftelijk kenbaar maken aan chef de mission Rob Cuppen (r.cuppen@rsc.ru.nl) , die je van verdere informatie kan voorzien. Voor meer (nu nog vrij beperkte) informatie, zie ook www.2021chengdu.com/en.