Twee nieuwe bestuursleden voor Topsport Gelderland

,

Het bestuur van Topsport Gelderland is versterkt met Natasja van Brummelen en Jeff Hagelen. Beiden zijn als algemeen bestuurslid toegetreden tot het bestuur dat onder leiding staat van voorzitster Cynthia de Jager. Met hun komst wordt extra ervaring toegevoegd aan de leiding van de organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling van Gelderse sporttalenten.

Van Brummelen heeft als ervaren manager marketing en communicatie meer dan twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening bij onder meer OHRA, Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. “Vanuit de sponsoring van het zeilteam, zag ik de glans in de ogen van mensen en kinderen als ze het over hun sport hadden. Ik koos er daarom voor om een overstap te maken naar een maatschappelijke rol in de sport bij NOC*NSF en werd daar in 2019 Chief Marketing Officer”, vertelt ze. “In die rol ben ik betrokken geraakt bij alle kanten van de sport in zowel de top- als de breedtesport.”

Sinds september 2023 werkt Van Brummelen als zelfstandige als interim manager marketing en communicatie. Haar toetreding tot het bestuur van Topsport Gelderland past goed bij haar. “Zelf sport ik al mijn hele leven en in mijn gezin speelt sport een belangrijke rol. Dat gun ik iedereen. Sport doet namelijk echt iets met je. Daarom wil ik me met deze bestuursfunctie graag inzetten voor ieder Gelders sporttalent, die ongeacht afkomst, beperking of financiële situatie thuis, zich in een veilige sportomgeving moet kunnen ontwikkelen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De in de Achterhoek opgegroeide en tegenwoordig in Elst woonachtige Hagelen, is CEO bij WEMO in Den Bosch, waar machines voor de staalverwerkende industrie worden gemaakt. “Met groot enthousiasme treed ik toe tot het bestuur van Topsport Gelderland”, zegt hij over zijn nieuwe rol. “Als gepassioneerd sportliefhebber en iemand die topsport van zeer dichtbij mee mag maken dankzij onze kinderen, zie ik dit als een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en het succes van (top)sport in onze regio.”

Ook Hagelen brengt zijn eigen ervaringen mee naar het bestuur. “Mijn bedrijfskundige achtergrond gecombineerd met mijn ervaring in topsport, stelt mij in staat om een verrijkend perspectief en expertise naar het bestuur te brengen. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het versterken van de ondersteuningsstructuren voor jong talent en het uitbreiden van onze netwerken met educatieve en professionele sportorganisaties. Daarnaast ben ik vastberaden om de zichtbaarheid van onze activiteiten te vergroten en meer betrokkenheid en ondersteuning vanuit de gemeenschap te genereren.”