Topsport Gelderland Talentboost groot succes

,

De door Topsport Gelderland afgelopen zaterdag georganiseerde Talentboost is succesvol verlopen. Zo’n zestig sporters en ouders kwamen af op het event op Papendal, waarbij een informatiemarkt was opgezet en meerdere workshops werden gegeven. Voormalig top-turnster Celine van Gerner was één van de sprekers. De sporters bleken uit liefst zeventien verschillende sporten te komen en daarmee was de groep ook nog eens zeer gemengd. Zowel de informatiemarkt als de workshops werden goed ontvangen.

De informatiemarkt was tijdens het hele event beschikbaar en daar konden de aanwezigen meer te weten te komen over wat Topsport Gelderland allemaal doet. Daar werd vanaf de start gretig gebruik van gemaakt, nadat deelnemers bij binnenkomst ook al een goodybag mee hadden gekregen, met daarin onder meer de Topsport Gelderland bidon en slaapbeker. Sporters konden op de markt hun eigen sportdrank leren maken, de slaaphygiënetest doen, elkaar beter leren kennen met de warming-up kaarten en natuurlijk in gesprek gaan met alle medewerkers van Topsport Gelderland.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het was gezellig druk op de informatiemarkt en drie kwartier naar aanvang daarvan, werd de eerst workshop gegeven. Alle workshops werden zeer positief ontvangen. De workshop sportsponsoring door Vincent de Vries bracht mensen mooie nieuwe inzichten en creatieve ideeën. Er werden veel vragen gesteld en actief meegedaan. Na afloop namen veel mensen ook graag het sponsorstappenplan van Topsport Gelderland mee, om hier verder mee aan de slag te gaan.

Ook de workshop Plezierig Presteren werd erg positief ontvangen. Omdat in deze ronde de ouders en kinderen een ander programma hadden, konden ouders even volledig focussen op hun eigen rol. Sportpsycholoog Thijs Wagenaar kon de ouders goed aan het denken zetten. En terwijl de ouders met Thijs aan de slag gingen, lieten de sporters zich inspireren door Celine van Gerner. Zij liet met mooie videobeelden van haar als jonge sporter zien hoe haar proces is gegaan en welke stappen ze daarvoor heeft gezet.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Celine was ook erg nieuwsgierig naar de sporters in de zaal. Er bleken als gezegd maar liefst zeventien verschillende sporten te zijn vertegenwoordigd, waaronder atletiek, judo, schaatsen, geweerschieten, karate, autoracen, tennis en waterpolo. Samen keken de sporters met Celine naar hun dromen en hoe ze zichzelf kunnen blijven motiveren die dromen na te streven. Zo maakt Celine elk jaar bijvoorbeeld een creatief visiebord met haar doelen en dromen voor dat jaar. Ze inspireerde de sporters om zelf ook op hun eigen manier af en toe dingen op papier te zetten en zo hun dromen na te jagen.

Aan het einde van de Talentboost werd nog het gesigneerde TeamNL shirt verloot onder de aanwezigen. Alle Talents 2 Paris sporters hadden hierop hun handtekening gezet. Een mooie afsluiting dus.