Regionale masterclass Prestatiegedrag

Op woensdagavond 28 februari organiseert Topsport Gelderland een regionale masterclass Prestatiegedrag in Apeldoorn. Tijdens de masterclass zal het thema wedstrijdvoorbereiding centraal staan, waarbij we inzoomen op doelen stellen en visualiseren. Sportpsychologen Pepijn Lochtenberg en Martijn Ruitenberg zullen jullie inzicht geven hoe deze thema’s kunnen bijdragen aan jouw sportieve ontwikkeling. Daarnaast geeft trampolinespringer Ralph van Tilborg inzicht in hoe hij zelf met deze thema’s tijdens wedstrijden omgaat.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd? Doe je elke keer hetzelfde, of heb je een duidelijk plan? Een goede wedstrijdvoorbereiding helpt je om mentaal helemaal klaar te zijn bij de start van de wedstrijd. Je weet wat je wil gaan doen en je bent scherp vanaf de start. Op deze avond denk je na over jouw wedstrijdvoorbereiding en onderzoek je hoe je je nog beter voor kan bereiden op wedstrijden.

We gaan dat doen in twee workshops. Daarin krijg praktische ideeën voor jouw wedstrijdvoorbereiding. In de ene workshop leer je hoe je visualiseren in kan zetten in je mentale voorbereiding. In andere workshop leer je om slim doelen stellen voor je wedstrijd. Gedurende de avond maak je een duidelijk plan voor jouw komende wedstrijden.

De sprekers
Zoals gezegd zijn Pepijn Lochtenberg, Martijn Ruitenberg en Ralph van Tilborg deze avond de sprekers. Onderstaand lees je meer over hen.

Over Ralph
Ralph van Tilborg is trampolinespringer bij KDO Apeldoorn. Hij heeft meerdere Nederlandse titels op zijn naam staan, en is regerend kampioen met zijn team van KDO. Daarnaast doet hij al zes jaar mee aan (jeugd) WK’s en andere grote internationale toernooien. Momenteel is hij in voorbereiding op een World Cup in Alkmaar en het EK in Guimarães (Portugal) die beide dit voorjaar zullen plaatsvinden. Naast trampolinespringen studeert hij Econometrie en Data science aan de VU Amsterdam en is hij docent wiskunde voor het middelbaar onderwijs.

Over Pepijn
Pepijn Lochtenberg is Sportpsycholoog VSPN® en specialist op het gebied van focus en presteren onder druk. Hij is onder meer werkzaam voor Topsport Gelderland, de coachopleiding van de KNWU en bij verschillende grote bedrijven. Hij werkt 1-op-1 met talentvolle sporters. Pepijn is jarenlang als speler actief geweest in de Eredivisie Beachvolleybal Tour en doet nu fanatiek aan padel.

Over Martijn
Martijn Ruitenburg is Sportpsycholoog VSPN® en specialist op het gebied van focus en presteren onder druk. Ook hij is onder meer werkzaam voor Topsport Gelderland en bij verschillende grote bedrijven. En ook hij werkt 1-op-1 met talentvolle sporters. Martijn heeft op hoog niveau gevoetbald en loopt nu regelmatig hard. Bij de Paralympische Spelen van 2016 maakte hij onderdeel uit van de staf van het Nederlandse CP-voetbalteam.

Info
Locatie: Veluws College Walterbosch
Adres: Waltersingel 130, 7314 NX Apeldoorn
Datum: woensdag 28 februari
Tijd: 19.00-21.00 uur

Programma
18.45 uur: Inloop
19.00 uur: Opening en plenaire deel
19.15 uur: Start eerste workshop ronde
20.10 uur: Start tweede workshop ronde
20.45 uur: Afsluiting

Aanmelden
Klik hier voor het aanmeldformulier
Let op: zorg dat iedereen zich individueel aanmeldt voor de masterclass, ook wanneer je met meerdere personen wil komen.