Regionale masterclass Gezond Presteren

Op woensdagavond 15 november organiseert Topsport Gelderland een regionale masterclass Gezond Presteren in Apeldoorn. Tijdens de masterclass zal het thema herstel centraal staan, waarbij we inzoomen op slaap en voeding. Sprekers Geeke Barmentloo en Reina Beltman zullen jullie inzicht geven hoe deze thema’s kunnen bijdragen aan jouw sportieve ontwikkeling. 

Slaap & herstel
We slapen allemaal, maar waarom is het zo’n belangrijke activiteit in ons leven? Wat doet kwalitatief goede slaap voor je fysieke en mentale fitheid? En voor jouw sportprestatie? Daarop geeft Geeke Barmentloo van antwoord op tijdens de sessie ‘de kracht van slaap en herstel’. Naast gecertificeerd slaapcoach ook werkzaam als sportmanager bij Topsport Gelderland waarbij ze talentvolle sporters met ambitie ondersteunt bij hun ontwikkeling.  

Na de workshop heb je: 

  • Meer kennis over slaap en slaaphygiëne  
  • Meer inzicht in de werking van je interne biologische klok  
  • Weet je wat eventuele slaapdieven zijn 
  • Begrijp je wat er nodig is voor een goede nachtrust aan de hand van het SLAAP stappenplan. 
  • Heb je tips om beter te slapen 
  • Weet je hoe je een powernap kan inzetten als rust en herstel moment (tijdens trainings- en wedstrijddagen)

Voeding & herstel
Sport en voeding gaan hand in hand samen. Ons lichaam heeft brandstof nodig om de motor te kunnen laten draaien, en om te herstellen van een zware inspanning. Eet je niet voldoende, of op de verkeerde momenten, dan kan dat leiden tot een mindere sportprestatie. Dit geldt niet alleen voor voeding tijdens de inspanning zelf, maar juist ook gedurende de hele dag. Leer tijdens deze sessie de basis van (sport)voeding, en wat ervoor nodig is optimaal te herstellen door middel van voeding.  

Reina Beltman is één van de sportmanagers van Topsport Gelderland en is een expert op het gebied van voeding. Ze is afgestudeerd voedingswetenschapper en sportvoedingskundige. Vanuit haar expertise en haar eigen ervaringen als topsporter begeleidt ze zowel individuele sporters als sportteams. 

Info
Locatie: Veluws College Walterbosch
Adres: Waltersingel 130, 7314 NX Apeldoorn
Datum: woensdag 15 november
Tijd: 19.00-21.00 uur

Programma
18.45 uur: Inloop
19.00 uur: Opening
19.15 uur: Start eerste workshop ronde
20.05 uur: Start tweede workshop ronde
20.50 uur: Afsluiting 

Aanmelden
Klik hier voor het aanmeldformulier