Ontdek je talent dag.

Op initiatief van Topsport Gelderland en verschillende gemeentes in Gelderland wordt de ‘Ontdek je talent dag’ georganiseerd. Opzoek naar de sport die het beste aansluit bij je interesse of bij je motorisch talent?  Via het Sportkompas brengen we deze eigenschappen voor je in kaart.

Nieuwsgierig?  Lees dan meer op deze pagina en/of neem contact op met Topsport Gelderland via ontdekjetalentdag@topsportgelderland.nl. Voor de ‘Ontdek je talent dag Nijmegen’ kan tot en met 21 september 2021 ingeschreven worden via deze link.

Ontwikkeling van ieders talent staat centraal

De ‘Ontdek je talent dag’  helpt bij het maken van een goede sportkeuze en brengt de interesse en motorische voorkeur van ieders talent in beeld. Als kinderen een sport kiezen vanuit hun eigen kunnen en motivatie, beleven ze meer plezier en zullen ze sneller vooruitgang boeken. Vanuit het ‘Gelders Model voor talent’  wordt ieders talent gestimuleerd; zowel de sporter-for-life als de eventuele topsporter.

Via de oriëntatie-tool van het Sportkompas brengen we deze voorkeuren in beeld. Na de deelname aan de ‘Ontdek je talent dag’ ontvang je een persoonlijk advies en word je gekoppeld aan een buurtsportcoach die jou helpt bij het vinden en kennismaken met de sportvereniging in jouw buurt.

Sportkompas

Het Sportkompas is een oriëntatie-tool die helpt bij het maken van een goede sportkeuze en die de motorische vaardigheden van het kind in kaart brengt. Binnen dit Sportkompas staan twee testen centraal; de I DO- en I LIKE test.

Met de I DO test wordt er aan de hand van veertien beweegoefeningen gekeken welke sporten het best passen bij de fysieke vaardigheden van het kind. Tijdens de I DO test meten wij verschillende onderdelen zoals kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, balans, oog-hand coördinatie en loco-motor (bewegen in de ruimte).

Binnen de database zijn meer dan 40 sporten opgenomen. Iedere sport bestaat uit de eerder genoemde vaardigheden. Deze zijn wetenschappelijk ‘gerankt’  op in welke mate de vaardigheid voorkomt in de sport. Bij de ene sport heb je meer kracht, uithoudingsvermogen, balans, et cetera nodig dan binnen de andere sport. Via deze manier kan er een gericht advies gegeven worden over welke sport motorisch gezien het beste bij het kind past.

De I LIKE test is een test waarbij vragen worden gesteld over welke manier van bewegen het kind leuk vindt. Uit deze resultaten komen dan een aantal sporten naar voren die bij het kind zouden passen.

Ontdek je talent dag Nijmegen

Ben jij in de leeftijd 10 en 14 jaar en weet je niet zo goed welke sport je leuk vindt of welke sport het beste bij je past? Kom dan naar de Ontdek je talent dag in Nijmegen.  Klik snel op onderstaande link voor meer informatie.

Informatie Ontdek je talent dag Nijmegen