Leerlingen ’t Venster gestart met nieuw keuzevak ‘ontdek je sporttalent’

,

Op de middelbare school ’t Venster in Arnhem is afgelopen week het keuzevak ‘ontdek je sporttalent’ gestart. Dit is een keuzevak voor de leerlingen van de onderbouw en is ontwikkeld in samenwerking met de vakdocenten van ’t Venster en Topsport Gelderland. Er is gestart met een pilot van tien weken en volgend schooljaar is het de bedoeling dat dit keuzevak twintig weken draait. Voor deze pilot hebben we 23 aanmeldingen ontvangen.

“We zijn erg blij met deze samenwerking”, zegt Topsport Gelderland sportmanager Geeke Barmentloo. “We zien dit als een mooie kans om deze doelgroep uit te dagen om meer uit zichzelf te halen en hun eigen sport en beweegtalent in zichzelf te ontdekken.” Tijdens de eerste les werd er gestart met testen en meten middels de zogenaamde BLOC-test. Op die manier kon een 0-meting  gedaan worden, waar alle deelnemende leerlingen een uitdraai van kregen.

In de aankomende weken krijgen de deelnemers wekelijks breed motorische trainingen. Ook worden er tussendoor clinics georganiseerd door talentprogramma’s in de regio, waarin onder meer sporten als atletiek en judo gedaan gaan worden. Dit om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende sporten. Daarnaast is het een kans voor die programma’s om te kijken of er mogelijke talenten zijn die gemotiveerd zijn om zich door te ontwikkelen in een bepaalde sport. De pilot sluiten we wederom af met een BLOC-test en met korte evaluatiegesprekjes met de deelnemers.