Fysiek.

Wat?
De leerlijn Fysiek (Strength & Conditioning) richt zich op prestatiebepalende factoren (en onderliggende aspecten), zoals kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, mobiliteit en stabiliteit. Hier komen diverse factoren bij om de hoek kijken. Denk hierbij aan fysiologie, mechaniek, neuromusculatuur en onderliggende mechanismen.

Waarom?
Het is van belang om aandacht te besteden aan Strength & Conditioning, omdat dit een positieve uitwerking kan hebben op bijvoorbeeld jouw prestaties en belastbaarheid. Ook kan het gunstig werken voor de mate van blessureherstel en -preventie.

Hoe?
Om stapsgewijs tot de ontwikkeling van besef tot een succesvolle uitwerking te komen, wordt divers advies aangeboden. Dat wil zeggen dat wij jou eerst bekend laten worden met Strength & Conditioning, daarna kijken waarom het zo belangrijk is voor jou en je prestaties en vervolgens kijken hoe we het gaan implementeren en ervoor zorgen dat dit ook gewaarborgd wordt.

Daarnaast wordt er één keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd over Strength & Conditioning, waarbij allerlei belangrijke onderwerpen besproken worden en waar jij al je vragen kan stellen met betrekking tot jouw sportprestaties. De aanwezigheid van trainers & coaches is hierbij erg belangrijk. De bijeenkomst wordt verzorgd door een expert.

Vragen over Strenght & Conditioning? Neem dan contact op met de sportmanager uit jouw regio.