Over Toppers Bij Jou Op School

‘Toppers bij jou op school’ is een sportstimuleringsproject, ontwikkeld door VSU Topsport en verder uitgezet in Gelderland door Topsport Gelderland, in samenwerking met de Gemeente Nijmegen. Het project maakt deel uit van een groter geheel, namelijk de intentie om topsport te gebruiken voor de ontwikkeling van breedtesport.

Sport en bewegen levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. En dat maakt sport ook een krachtig middel om beweeg- en gezondheidsachterstanden bij kinderen te verminderen en te voorkomen. Topsportprestaties kunnen kinderen inspireren om zelf te gaan sporten. Voor veel kinderen zijn bekende talentvolle toppers een voorbeeld. Deze talenten kunnen kinderen – als geen ander – enthousiasmeren over al het moois dat sport te bieden heeft!

Toppers bij jou op school
‘Toppers bij jou op school’ brengt de sporters naar kinderen toe. Het bezoek is niet alleen leuk, het heeft ook een educatieve waarde. Het leert kinderen meer over doelen bereiken in het leven, gezonde voeding en het sociale aspect.

Project Sport Jij Al?
In het project ‘Sport Jij Al?’ werken we in de gemeente Nijmegen samen met dit project van Sportservice Nijmegen. Hiermee maken we direct verbinding met de Nijmeegse sportverenigingen in de directe omgeving van jouw school. Denk jij deze verbinding ook te kunnen maken met jouw gemeente? Neem dan contact met ons op via toppers@topsportgelderland.